– Honlapkészítés, keresőoptimalizálás

Google video Freddie Mercury 65. születésnapjára

Freddie Mercury
65 éve született Freddie Mercury, a rock zene történetének egyik legkiemelkedőbb alakja és ezt még a Google is megünnepli!  A Google kereső főoldalán található Doodle Play gombjára kattintva a Queen egyik legnagyobb slágere, a Don’t Stop Me Now szólal meg. A zene mellé egy animált videó is tartozik, mely a második ilyen Doodle a sorban. Az elsőt Charlie Chaplin kapta 122. születésnapjára.

A Freddie Mercury 65. születésnapjára készült vidóban az animált Freddie Mercury keveredik különböző kalandokba a klip alatt szóló Don’t Stop Me Now dalszövegét eljátszva. Egyébként nem csak ezzel ünneplik a Queen 1991-ben elhunyt frontemberének születésnapját, ugyanis a zenekar Youtube csatornáján teljes egészében elérhetővé tették a zenekar legendás, 1986-ban rögzített, bő másfél órás Live At Wembley koncertfilmjét. A videót közép-európai idő szerint szerda reggel hatig lehet hivatalosan megnézni.

YouTube előnézeti kép

Egyébként a Twitterre is már nem sokkal éjfél után számos boldog születésnapot kívánó üzenetet írtak a rajongók Freddie Mercurynak, aki 1946. Szeptember 5-én a zanzibári Stone Town-ban látta meg a napvilágot, Farrokh Bulsara néven. Az énekes itt és Indiában töltötte gyermekkorát, utána költözött át Angliába.

Freddie Mercury 1970-ben ismerkedett meg Roger Taylorral és Brian May-jel, akik akkor még a Smile-ban zenéltek. Nem sokkal később, 1971-ben, azonban már egy csapatot alkottak Freddie-vel, és megalakult a Queen. Az első korongjuk Queen címmel két évvel később jelent meg. A nemzetközi sikert a harmadik albumuk, az 1974-es Sheer Heart Attack hozta meg számukra. Ezen a lemezen szerepelt a Killer Queen című szám, az első igazi slágerük. A csapatnak összesen 18 albuma jelent meg, 18 No.1-slágert szereztek.

Kedves Érdeklődők!

2017. augusztusától bizonytalan ideig nem fogadunk új megrendeléseket.

Megértésüket köszönjük!

Kövess minket!