– Honlapkészítés, keresőoptimalizálás

ITBN 2011 előzetes

Az idei ITBN a vártnál is erősebb lesz, mind a szakmai sokszínűségében, mind pedig a különleges előadókban. Az alábbiakban igyekeztünk válogatni az eddig beérkezett előadói anyagok közül, hogy mindenkinek átadhassuk ezt az érzést. Ez természetesen csak töredéke annak az 50 előadásnak és a további rengeteg workshopnak, amely a rendezvény gerincét adja.ITBN, az Informatikai Biztonság Napja

A mobil eszközök biztonsága hatalmas problémává dagadt az elmúlt egy évben. Naponta jelennek meg új frissítések, készülékek sőt egyedi alkalmazások ezrei. Ilyen környezetben a biztonsági vezető tehetetlennek érzi magát és valljuk meg őszintén, hogy ennek van alapja. A McAfee által tartott mobil biztonsági élő bemutatón végre megnézhetjük, hogy miképpen kezelhető a mobil eszközök menedzsmentje és biztonsága a gyakorlatban. A témának a Noreg is szentel egy előadást, Mobile Active Defense – Mobil kommunikációs eszközök hatékony védelme vállalati környezetben címmel. A Neti is hasonló témával készül, előadásukban a mobil eszközök adatvédelme kap fókuszt, “Jön a tablet, megy az adat…? Üzleti hírszerzés elhárítása mobil környezetben” címmel.

Egy egészen különleges vendég egy még különlegesebb mondanivalóval érkezik idén az ITBN-re. James Lugabihl 12 évig az amerikai haditengerészet elsőosztályú kriptográfusaként és kibervédelmi szakembereként dolgozott, mielőtt elvállalta az EMC / RSA védelmi központjának (Global CIRC) vezetését. Előadásaiból megtudhatjuk, hogy hogyan működik az EMC / RSA védelmi szervezete és első kézből hallunk részletesebben majd az RSA SecurID tokenjeivel kapcsolatos tavaszi incidensről is.

Az idei fontos témák egyike az alkalmazások és adatbázisok védelme, amely komoly fejfájást okoz a legtöbb biztonsági szakembernek. A McAfee által tavasszal felvásárolt adatbázisbiztonsági cég a Sentrigo minőségbiztosítási igazgatója Tal Moshe jön el az ITBN-re egyenesen Izraelből, hogy bemutassa a közönségnek, mire is képesek a cég megoldásai.

Szintén vendége lesz az idei ITBN-nek Simon Leech, a HP TippingPoint csoportjának vezetője, aki a plenáris szekcióban tartja majd keynote előadását.

Az első nap gazdag plenáris programjának fényét emeli Christophe Bianco, a Qualys elnökhelyettese, aki az egyre sokasodó webes sérülékenységek és az ezekre írt malware-k hatását elemzi majd statisztikai és kutatási adatok felvonultatásával.

YouTube előnézeti kép

A Juniper szakemberei idén egy teljes napot megtöltenek technológiai bemutatókkal és workshopokkal, amelyek keretében a Juniper megoldások sokszínűségével és lehetőségeivel közelről, a gyakorlatban szerezhetnek tapasztalatot az érdeklődők. A workshop-ok kis termes előadások keretében sok lehetőséget nyújtanak kérdések, gondolatok megvitatására is.

A KFKI gyakorlatias tartalommal készül az idei ITBN-re. Egyik előadásuk keretében egy valós projekten keresztül bemutatják, milyen a gyakorlatban felépíteni egy teljes körű DLP rendszert nagyvállalati környezetben, melyek a buktatók, meglepetések. Valamint vitafórumot tartanak a kritikus infrastruktúrák, a nagy ipari rendszerek és a közművek védelmével kapcsolatos IT biztonsági kérdésekről valamint a Stuxnetről és más ipari fenyegetettségekről, ügyfél véleményének és gondolatok bevonásával.

Elkalandozunk a naplóadatok feldolgozásának és a biztonság működésének monitorozásában is. A HP vállalati biztonsági területének technológiai szakembere Fabian Libeau egy teljes Workshop-ot szentel majd az ArcSight naplóelemző megoldás bemutatásának. A Balabittól pedig megtudjuk majd, hogy hogyan befolyásolják az informatika legfontosabb trendjei a naplózó és monitorozó megoldásokkal szembeni elvárásokat? Csatlakozva az ITBN jövőkutatási „programjához” az előadásban arról is szó lesz, hogy milyenek lesznek a jövő naplózó eszközei?

Kiberhadviselés és a kiberháború problémái igencsak feszegetik a biztonsági rendszerek határait és képességeit. Idén a Nemzeti Hálózatbiztonsági Központ előadásából kiderül, hogy milyen küzdelmet folytatnak ma ezen a területen a CERT nemzetközi szövetséggel együttműködve függetlenül attól, hogy éppen biztonsági esemény előtt, közben vagy után járunk.

Akik a kockázatok és az üzletmenet folytonosságának kezelésével, menedzsmentjével foglalkoznak napi szinten pontosan tudják, milyen nehéz a folyamatosan változó IT Biztonsági környezetben rendet tartani ezen a területen. Ezért várjuk nagy izgalommal a Kürt előadását, amelyből kiderül, hogy milyen módszerek léteznek a kockázatok kezelésére kockás papír nélkül. A teljes vállalati ICT portfolió automatizált műszaki kockázatelemzésének témáját dolgozza fel Marek Skalicky, a Qualys Kelet-Közép Európai menedzsere és Szegő Vilmos a Proyet Kft. Ügyvezetője. A BCM területen egy érdekes, gyakorlatias és merőben új megközelítést mutat be a Controll-IT, saját termékével. Előadásuk címe is sokat sejtet: “Tudod az első pofon a legnagyobb”

Nagy valószínűséggel állítható, hogy a hackerek támadásai és az ismeretlen elleni küzdelem köti majd le a jövő védelmi kapacitásainak jelentős részét. Michal Antoniak, Radwaretől is ezt jósolja “Be ready to defend against the Anonymous” című előadásában.

Az örök kérdés, a hálózatvédelem területe is hangsúlyt kap idén. Michael Hass, a WatchGuard munkatársa a tűzfal megoldások következő generációjáról értekezik majd. A HP pedig egy külön workshop keretében mutatja be a biztonsági szolgáltatásait technikai demók segítségével.

A tárhely optimalizáció és az email-ek kezelésének kérdése több biztonsági problémát vet fel. Erről a speciális területről hallgathatjuk meg Julian Suarezt, a Barracuda munkatársát, aki az email-ekhez történő hozzáférés és a compliance kérdését is érinteni fogja.

Biztonsági auditot sokféleképpen lehet csinálni. A fejlesztői tudással felvértezett és izgalmas nevű Cloudbraker csapata vallja, hogy a biztonsági problémákkal való foglalkozás a mérnökitől és általában a megszokottól eltérő észjárást igényel. Ezért alkalmazta az AEGON Biztosító ezt a csapatot egy innovatív fejlesztési projektjében. A biztosító és a tanácsadó képviselői elmesélik, mit tartanak követendő mintának a tapasztalataik alapján

A virtuális és cloud környezetek biztonsági problémáit a legjobb egy kézben tartan vagy egy technológiával minél több pontot lefedni. Erről beszél majd az ITBN-en a SafeNet régiós csatornáért felelős vezetője, Ondrej Valent.

A vállalati biztonság teljes körűsége is óriási gond a legtöbb szervezetnél. Michał Ceklarz, a SourceFire képviselője elmagyarázza nekünk, hogy milyen az “Agile Security” a vállalati biztonsági megoldások következő generációja.

A szakmai képzés a biztonság egyik legfontosabb témája, ezért is tart oktatási bemutatót a HP, ahol Nagy Zoltántól az Education üzletág vezetőjétől megismerhetjük a cég oktatási szolgáltatásait.

Évek óta mindig nagysikerű előadásokkal jelentkező Kingston ismét az ITBN vendége lesz, előadással és demóval is készülnek az eseményre.

Forrás: ITBN

Kedves Érdeklődők!

2017. augusztusától bizonytalan ideig nem fogadunk új megrendeléseket.

Megértésüket köszönjük!

Kövess minket!