– Honlapkészítés, keresőoptimalizálás

Megtalálható honlap a fejlesztők szemével

Fejlesztő

Webfejlesztőként három fontos célt kell elérni ahhoz, hogy valóban megtalálható honlapokat hozhassunk létre:


  1. Segítsünk az embereknek a honlap megtalálásában.
  2. Aki megtalált bennünket, annak segítsünk azt is megtalálni, amiért jött.
  3. Igyekezzünk elérni, hogy látogatóink visszatérjenek honlapunkra.


A fejlesztőknek van a legnagyobb felelősségük abban, hogy a készülő honlap megtalálható legyen. A keresőmotorok számára a honlap felépítése az egyik legfontosabb szempont a rangsorolásban. Nagymértékben az oldal felépítésétől függ az is, hogy a látogatók mennyi időt töltenek majd a honlapon. A megfelelő jelölésmód, a webkiszolgáló beállítása, a tartalom olvasói számára is érthető és kezelhető felépítése, valamint számtalan egyéb hatékony eszköz létezik arra, melyeket fel tudunk ajánlani a keresőknek és a felhasználóknak. Ezek mindegyike növelheti weblapjaink forgalmát, és elősegítheti, hogy a felhasználók pontosan azt találják meg, amiért jöttek.

A megtalálható honlap létrehozása korábban a piackutató szakemberek és az architektúra tervezőinek feladata volt és a felelősség is az ő vállukat nyomta emiatt. Sokáig ők voltak a fő kezdeményezők. Manapság azonban más a helyzet: ha a fejlesztőket nem tájékoztatják, és nem vonják be a megtalálhatóság biztosításának folyamatába, akkor a csapat és így a honlap is számos lehetőségtől esik el. A kódolás bizonyos hibái részlegesen vagy akár teljesen láthatatlanná tehetik honlapunkat a keresőmotorok számára.

A tervező feladata többek közt az, hogy csapatát tájékoztassa a követendő gyakorlatról és azokról a megoldásokról, amelyek egy honlapot megtalálhatóbbá tesznek. A hozzáférhetőség biztosítása, a webes szabványok betartása, a mikroformátumok, a keresőrendszerek, az RSS adatközlés, az XML honlaptérképek, a megfelelő API-k mind olyan hatékony eszközök, melyekről csak a fejlesztők rendelkeznek átfogó ismeretekkel, csak ők láthatják át ezek lehetséges előnyeit az adott projekt szempontjából.


Ha felkeltettük érdeklődését, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.

Kedves Érdeklődők!

2017. augusztusától bizonytalan ideig nem fogadunk új megrendeléseket.

Megértésüket köszönjük!

Kövess minket!