– Honlapkészítés, keresőoptimalizálás

Honlaptervezés

Nincs még honlapja?

Mi elkészítjük Önnek!


Van már honlapja, de nem elégedett vele?

Mi újat készítünk Önnek! Új, szebb külsőt kap és optimalizáljuk a keresőkre, webshopot készítünk, stb.


Először is tisztázzuk, miért is kell a honlap. Mert hogy kell, az ma már biztos.

„A honlap ma még csak lehetőség, de holnap már követelmény.”

Az idézet találó, de az a holnap már elérkezett. Egyre több ember „keres rá” egy üzletre, egy termékre vagy akár a régi kedves ismerőseire az interneten. Emiatt a számítógépet és az internetet használó emberek számára „AMI NINCS A NETEN, AZ NEM IS LÉTEZIK.” Bármennyire is diszkriminatívnak tűnik ez a megállapítás, egyre több ember használja ki az internet adta lehetőségeket a vásárláshoz, információgyűjtéshez, hiszen felgyorsult világunkban nagyon fontos dolog a gyors információszerzés. Ehhez pedig célszerű egy sok fontos és alapvető információt, tiszta és érhető, könnyen kezelhető formában tartalmazó honlap.

Ha megvan az elhatározás, akkor keresni kell valakit, aki ért is a honlapkészítéshez és nem csak a száját jártatja, miközben kicsalja az összes pénzünket. Ez bizony nehéz feladat, el kell ismerni. Ahogy az ezoterikában, úgy a honlapkészítésben is rengeteg a kókler és nem biztos, hogy elsőre megtaláljuk majd azt a honlaptervező csapatot, aki nekünk való.


Miről ismerszik meg a jó honlaptervező?

Szerintünk talán először is arról, hogy a saját honlapja jól néz ki. Mi úgy gondoljuk, hogy aki a saját honlapját és bemutatkozó anyagát sem tudja igényesen és maximálisan összerakva elkészíteni (holott ott csak a saját ízlését és fantáziáját kell használnia), az ugyan hogyan tudná más számára megvalósítani azt, amit a megrendelő csak szavakban tud kifejezni (vagy néha még úgy sem pontosan), vagy rámutat egy másik honlapra, hogy „na valami ilyet akarok én is”.


Milyen is legyen az a honlap, amit akarok?

El kell gondolkozni azon, hogy mit is akarunk, mekkora cég vagy vállalkozás vagyunk, mennyire számítunk már befutottnak, elismertnek, milyen is a cég arculata, milyen arcot akarunk a világ felé mutatni. Egy nagy névvel vagy évszázados tapasztalattal rendelkező vállalat vagy egy globálisan mindenhol jelenlevő, befutott cég már megengedheti magának, hogy kevéssé jellegzetes honlapot készíttessen magának. Az emberek már ismerik őket, így is-úgy is rájuk fognak keresni, meg fogják találni őket és a honlap nem kell, hogy része legyen a reklámnak. Ezért nem feltétlenül szükséges színes, változatos, sok képpel illusztrált honlapot létrehozniuk. Ezeken a honlapokon a közölt információ a legfontosabb, ahogyan mondjuk egy fekete-fehér napilapban.
Ám egy kezdő vállalkozás vagy egy kisebb cég számára a honlap része kell legyen a reklámnak, az arculatnak. A reklám lényege pedig, hogy emlékezzenek adott honlapra/vállalkozásra. Márpedig ezt egy fekete fehér New York Times jellegű honlappal nem könnyű elérni, nem úgy mondjuk egy ELLE magazinnal, ami színes, szagos, vibráló. Nyilvánvalóan egy „komoly cégnek” (értem itt ez alatt pl. ügyvédi iroda, könyvelőcég, bank) nem célszerű neonzöld+narancs honlapot készíttetni, de egy izgalmas, mégis elegáns színkombináció, egy különleges betűtípus vagy egy jól megválasztott banner is csodákat tehet a figyelem felkeltéséért vívott harcban. Viszont a már említett neonzöld+narancs honlap egy disco számára kifejezetten hasznos választásnak bizonyulhat.


Mi hogyan is kezdünk hozzá?

A honlaptervezés folyamán folyamatos kapcsolatot tartunk fenn a megrendelőkkel. Fontosnak tartjuk a honlaptervezés rugalmasságát az ésszerűség határain belül. Minden megrendelés előtt egy kérdőív segítségével felmérjük a megrendelő igényeit és ha nem rendelkezik konkrét ötletekkel és elképzelésekkel a saját honlapjának megjelenését és felépítését illetően, akkor javaslatokat teszünk.

Kedves Érdeklődők!

2017. augusztusától bizonytalan ideig nem fogadunk új megrendeléseket.

Megértésüket köszönjük!

Kövess minket!