– Honlapkészítés, keresőoptimalizálás

Keresőoptimalizálás

Manapság igen divatos kifejezés a keresőoptimalizálás, vagy Google optimalizálás, de nem mindenki tudja, miért is fontos ez.
A keresőoptimalizálás illetve a keresőmarketing célja, hogy a honlapunkat a keresők – mint például a Google – megtalálják és a találati listában minél előrébb kerüljön. Óriási tévedés azt hinni, hogy ha van egy honlapom, az azt jelenti, hogy sok látogatója is lesz. Keresőoptimalizálás nélkül ez többnyire nem valósul meg, a honlapot megtalálhatóvá kell tennünk.

keresőoptimalizálásAkár non-profit, akár üzleti jellegű honlapot készítünk, az egyik legfontosabb cél, hogy minél többen megtalálják. Céges honlap esetében a nagy látogatottság komoly bevétel növekedést jelenthet, hiszen a keresőkön keresztül érkező látogató sokkal valószínűbb, hogy ügyfelünk lesz, mint aki internetes vagy hagyományos reklám révén talál ránk. Miért is?

A reklámokat ránk kényszerítik, tehát általában eleve ellenségesek vagyunk velük szemben. Ha a TV-ben reklám van, általában átkapcsolunk egy másik csatornára, kimegyünk egy üveg sörért, vagy megnézzük megfőtt-e a leves, megnézzük az e-mail-jeinket, stb. Őszintén szólva ez nem túl hatékony módja a reklámnak. A szórólapok is a legtöbb esetben a levélszekrényből olvasatlanul kerülnek a kukába. A hatásuk legtöbbször csak értelmetlen környezetszennyezés. Az internetes reklámokkal sem jobb a helyzet. Nagyon sok ember a gyorsabb böngészés érdekében egy AdBlock nevű böngésző-kiegészítővel szűri a reklámokat, így a fizetett reklámjainkból semmit sem látnak. Aki viszont kereső program segítségével jut a honlapunkra, az érdeklődő, tehát venni akar valamit vagy szolgáltatást akar igénybe venni tőlünk és ha megtalálta nálunk azt, ami keresett, akkor nálunk is fogja elkölteni a pénzét.

A statisztikák szerint a legtöbb honlapot olyan kereső programok segítségével találják meg,  mint a Google, Yahoo!, Bing és társaik. Nyilvánvaló tehát, hogy ajánlatos minél jobban szerepelni ezekben a keresőkben. Ráadásul a fentiekből látható, hogy ez a legolcsóbb és egyik leghatékonyabb fajtája a honlapunk népszerűsítésének. Csakhogy az is tény, hogy a keresés lista első 10-20 találatánál – vagyis az első néhány találati oldalnál – többet ritkán néznek meg. Így hát a puszta jelenlét a kereső programok adatbázisában édeskevés, hiszen ha a számunkra lényeges kulcsszavakra rákeresve az 548. helyen jelenünk meg, akkor onnan nem sok látogatóra számíthatunk.

kereső optimalizálásEzen azonban lehet segíteni. Azokat a módszereket, technikákat, melyek révén növelhető a keresőoldalak felől bejövő forgalom, összefoglalva keresőmarketing (search engine marketing = SEM) néven emlegetik: ennek egyik leghatékonyabb és hosszú távon a legolcsóbb módja a keresőoptimalizálás, angolul Search Engine Optimization = SEO.

A keresőoptimalizálás egyik szakmai ága az un. kiemelt keresők optimalizálása, ezek között a Google optimalizálás az egyik piacvezető irányzat. A Google optimalizálás azért az egyik közkedvelt szakterület, mert a Google piacvezető szerepéből adódóan a felhasználók jelentős számban használják és komoly üzleti értéket jelent, ha előkelő helyen szerepel a honlapunk a Google találati listáján, így mi is elsősorban ezzel a szakterülettel foglalkozunk.

Amennyiben részletes elemzést szeretne kapni honlapjáról, illetve kereső optimalizáltatni szeretné velünk, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kedves Érdeklődők!

2017. augusztusától bizonytalan ideig nem fogadunk új megrendeléseket.

Megértésüket köszönjük!

Kövess minket!